Βιογραφικο

giotakis

Δρ. Ευάγγελος Ι. Γιωτάκης

Δρ. Ευάγγελος Ι. Γιωτάκης

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών ιατρικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τμήματος της αγροτικής υπηρεσίας υπαίθρου ο ιατρός ξεκίνησε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας στο Τμήμα της Ωτορινολαρυγγολογίας – Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου του νοσοκομείου Städtisches Klinikum Karlsruhe στην Πόλη της Καρλσρούης στη Γερμανία.

 

 

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί σε μια από τις μεγαλύτερες Κλινικές Ωτορινολαρυγγολογίας – Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στην Ευρώπη (Δυναμικό της Κλινικής 57 κρεβάτια, με 17 χειρουργικές αίθουσες την εβδομάδα).
Μέχρι το πέρας του χρόνου ειδικότητας, σε διάστημα 5 ετών, υπήρξε πρώτος χειρουργός σε πάνω από 1000 επεμβάσεις. Η εκπαίδευση του ιατρού έγινε σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

 

NYU Tisch

New York University

Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών το 2009 με βαθμό Άριστα. Η διδακτορική του διατριβή ανακηρύχθηκε ως Βασική Έρευνα της χρονιάς στην Ευρώπη και βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ρινολογική Εταιρία (ERS).

 

Ως ειδικευμένος Ωτορινολαρυγγολόγος έμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης με συμβόλαιο 4 μηνών στο τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας – Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου του Πανεπιστημίου NYU στην πόλη της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε τη δυνατότητα να δουλέψει με μια πληθώρα εξέχοντων ιατρών και να ξεχωρίσει μέσω της εργατικότητας και της κατάρτισής του.

 

Μετά τη θητεία του στην Αμερική επέστρεψε στην Ευρώπη και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο νοσοκομείο Gustav Roussy στην πόλη των Παρισίων στη Γαλλία. Το τμήμα χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου του νοσοκομείου Gustav Roussy θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ογκοχειρουργικά κέντρα παγκοσμίως. Στο παραπάνω τμήμα, ο ιατρός είχε τη δυνατότητα να εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστησης όγκων κεφαλής και τραχήλου.

 

Από το 2012 μέχρι το 2016 επέστρεψε
στη Γερμανία

SONY DSC

Institut Gustave-Roussy Villejuif

και εργάστηκε ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Κλινικής Ωτορινολαρυγγολογίας – Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στην πόλη της Καρλσρούης. Ως Αναπληρωτής Διευθυντής υπήρξε υπεύθυνος των τομέων ΩΡΛ – Παιδοχειρουργικής, Ογκοχειρουργικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, καθώς και της εκπαίδευσης των ειδικευομένων και ειδικευμένων ιατρών της κλινικής καθώς και μεγάλου αριθμού ιατρών από το εξωτερικό, που επισκέπτοταν την Κλινική για περαιτέρω εξειδίκευση. Ήταν εκλεγμένος από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Freiburg ως εξεταστής φοιτητών και παραχωρούσε μαθήματα σε σπουδαστές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Σχολής.

 

Το 2015 μετά από επιτυχή διενέργεια εξετάσεων σε τριμελή επιτροπή ειδικών εξεταστών, απέκτησε τον επιπλέον τίτλο εξειδίκευσης της «Πλαστικής Χειρουργικής» από τον ιατρικό σύλλογο Βάδης – Βυρτεμβέργης. (Zusatzbezeichnung «Plastische Operationen»)

 

Klinikum Karlsruhe

Klinikum Karlsruhe

Στη διάρκεια της πορείας του ο ιατρός έχει υπάρξει ομιλητής σε συνέδρια παγκοσμίου βεληνεκούς, εκπαιδευτής και διοργανωτής χειρουργικών σεμιναρίων, συγγραφέας κεφαλαίων σε ιατρικά συγγράματα καθώς και πρωτοπόρος σε χειρουργικές τεχνικές. Έχει στο βιογραφικό του πάνω από 3000 καταγεγραμμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι δημοσιεύσεις του σε ιατρικά περιοδικά παγκοσμίως και η συμμετοχή του ως ελεγκτής δημοσιεύσεων (reviewer) σε παγκοσμίου φήμης ιατρικά περιοδικά, ολοκληρώνουν την αφοσίωσή του στους τομείς της Ωτορινολαρυγγολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

 

 

 

Από το 2016 μέχρι το 2017 εργάστηκε ως ακαδημαϊκός υπότροφος στην Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ κλινική του Ιπποκρατείου ΓΝΑ. Το 2017 εκλέχθηκε Επιμελητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής, όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.